Aunque parezca mentira hay un protocolo a seguir para abrocharse correctamente la americana de un traje. Teniendo en cuenta el número de botones se cerrarán a veces, siempre o nunca. Lo más curioso es que el origen de la regla se remonta al rey Eduardo VII de Reino Unido.
No es suficiente que tengas un traje a tu medida de un sastre excelente si no sabes abrocharte correctamente la americana. Parece una tontería, pero las reglas se han impuesto y varía dependiendo del tipo de traje.
Si la americana es de 1 botón debes abrocharla siempre cuando estás de pie y desabrochártela cuando te sientas.
Si la americana es de 2 botones debes abrocharte el primer botón y el segundo siempre abierto. Cuando te sientas lo desabrochas para evitar que se abulte la chaqueta y haga un efecto no muy agraciado a la vista.
Si la americana es de 3 botones debes abrocharte siempre el segundo botón. El primero es opcional y el tercero nunca se abrocha. Cuando te sientas hay que desabrocharte todos los botones.
Si os fijáis el último botón nunca se abrocha. La principal razón es por dejar holgura en una pieza entallada y así tener más movilidad. Según varias publicaciones de moda reconocidas, el pionero fue el rey Eduardo VII de Reino Unido entre 1906 y 1910. El motivo era que el monarca tenía una voluminosa barriga y para disimular se desabrochaba el último botón para no marcar la curva. La corte británica como señal de respeto y para que se sintiera mejor sobre su imagen siguió su ejemplo y dejaron de usar los ojales inferiores.
La Yaya
-----
Encara que sembli mentida hi ha un protocol a seguir per cordar-se correctament l'americana d'un vestit. Tenint en compte el nombre de botons es tancaran de vegades, sempre o mai. El més curiós és que l'origen de la regla es remunta al rei Eduard VII del Regne Unit.
No n'hi ha prou que tinguis un vestit a mida d'un sastre excel·lent si no saps cordar-te correctament l'americana. Sembla una tonteria, però les regles s'han imposat i canvien depenent del tipus de vestit.
Si l'americana és d'1 botó te l’has de cordar sempre quan estàs dret i descordar-te’l quan t’asseguis.
Si l'americana és de 2 botons, t’has de cordar el primer botó i el segon sempre deixar-lo obert. Quan t’asseguis te l’has de descordar per evitar que es bufi la jaqueta i et faci un efecte no gaire agraciat a la vista.
Si l'americana és de 3 botons, t’has de cordar sempre el segon botó. El primer és opcional i el tercer mai es corda. Quan t’asseguis cal descordar-te tots els botons.
Si és una americana creuada tenen normalment 6 botons a la vista que només es poden cordar 1 o 2 botons. Si només n'hi ha un cal cordar-lo sempre. Si en té dos cal cordar el primer i deixar obert l'inferior dret. És un tipus d'americana que no es descorda mai del tot, encara que estiguis de peu o assegut.
Si us fixeu l'últim botó mai es corda. La principal raó és per deixar folgança en una peça entallada i així tenir més mobilitat. Segons diverses publicacions de moda reconegudes, el pioner va ser el rei Eduard VII del Regne Unit entre 1906 i 1910. El motiu era que el monarca tenia una voluminosa panxa i per dissimular es descordava l'últim botó per no marcar la corba. La cort britànica com a senyal de respecte i perquè se sentís millor sobre la seva imatge va seguir el seu exemple i van deixar d'usar els traus inferiors.
La Yaya
No hay comentarios:
Publicar un comentario